Automate "Dynamics" in the Global settings? - Fxpansion.com

Forum

FXpansion Forum

Automate "Dynamics" in the Global settings?

Share your tips and tricks for using FXpansion products

Moderators: Drew_BFDTeam, clare_fx, SKoT_FX, Steve_FX, john emrich, Mully_FX, mayur_FX, Angus_FX, Andreas_FX, Rory_FX, Rhi_FX, Paul_fx, Moderators

congalocke
Posts: 16
Joined: Sun Nov 20, 2016 4:52 pm

Automate "Dynamics" in the Global settings?

Postby congalocke » Sat Nov 26, 2016 11:16 pm

Does anybody know if such a thing is possible? I've done several searches in the forums but alas...I haven't been successful in finding an answer to my query.

I like the idea of giving it a nudge in certain parts of the song to make the performance itself more dynamic. Maybe one has to dub the whole performance down in real time rather then export to achieve this?

User avatar
purtington
Posts: 3176
Joined: Wed May 16, 2007 9:37 am
Location: Bristol UK
Contact:

Re: Automate "Dynamics" in the Global settings?

Postby purtington » Sun Nov 27, 2016 9:08 pm

congalocke wrote:Does anybody know if such a thing is possible? I've done several searches in the forums but alas...I haven't been successful in finding an answer to my query.

I like the idea of giving it a nudge in certain parts of the song to make the performance itself more dynamic. Maybe one has to dub the whole performance down in real time rather then export to achieve this?


When you say, "in global settings" do you mean on the dashboard where there are, Tune, Dynamic, Loud and Tone dials?

If so then yes, they can be automated. Not sure if or how you do it in stand alone but it's pretty easy in host mode.

Go to the Auto tab, click on, Learn and you'll see all the dials and such that can be automated will be highlighted brown.
The four previously mentioned dials in the dashboard are all highlighted as are most (but not all) controls in the tech and modal panels.

Hope that helps


Steve
https://soundcloud.com/steve-corr

Scan UK 3XS Audio System
ASUS Prime Intel Z390-A
intel i9 10th gen 900k 3.7GHz
32GB Corsair DDR4 Vengeance LPX 2666MHz
5000GB SSD PM981 M.2 PCIe (OS)
500GB SSD drive for BFD Samples
Focusrite Scarlett 4i4
Windows 10

congalocke
Posts: 16
Joined: Sun Nov 20, 2016 4:52 pm

Re: Automate "Dynamics" in the Global settings?

Postby congalocke » Sun Nov 27, 2016 10:23 pm

Steve,
That's awesome! Thanks for the assist! ;-)


Return to “Tips and Techniques”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest