Latest Geist2 Update - 2.0.1.5 - Release Notes Included - Fxpansion.com

Forum

FXpansion Forum

Latest Geist2 Update - 2.0.1.5 - Release Notes Included

User and tech support forum for Geist 2.

Moderator: Moderators

Drew_BFDTeam
Posts: 3881
Joined: Fri Jul 21, 2006 5:32 pm
Location: London, UK

Latest Geist2 Update - 2.0.1.5 - Release Notes Included

Postby Drew_BFDTeam » Thu May 26, 2016 11:40 am

Hi everyone,

The first update to Geist2 is now available in your user-accounts. Release notes are here:

Geist_2.0.1.5_ReleaseNotes.zip
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

TalmiK
Posts: 36
Joined: Tue Dec 29, 2015 8:16 pm

Re: Latest Geist2 Update - 2.0.1.5 - Release Notes Included

Postby TalmiK » Thu May 26, 2016 4:11 pm

Thanks for that; Very quick, that's nice. And the slicer drag and drop is working fine now even for newly created slices (previewing the added slices still isn't possible though), that's a relief. Thanks again.

CakeAlexS
Posts: 406
Joined: Sat Dec 14, 2013 4:46 am

Re: Latest Geist2 Update - 2.0.1.5 - Release Notes Included

Postby CakeAlexS » Thu May 26, 2016 6:57 pm

Thankyou for the release notes. Some feedback here - would be much nicer in PDF unzipped so it's easier to download directly onto a tablet. Or just serve the html file as a web page rather than a download.

I greatly appreciate you are totally transparent with these release notes, many companies try to hide issues with their software, but you do not.. full power to you. That builds up trust with the customer esp when we see them get fixed.

From my perspective I've got about 10 outstanding threads that need wrapping up here (for logging purposes etc). I totally appreciate you haven't had time to deal with them so far, and I will be patient. THANKYOU for responding to the other threads that must have been a lot of work. I've also got about 20 enhancement threads to create later (all fairly straightforward) but I'll wait for the next patch or so before I bombard you with that!!

And I'll just sit back and watch the fixes roll in...

Thanks again.

woodsdenis
Posts: 10
Joined: Thu Mar 03, 2005 1:04 pm

Re: Latest Geist2 Update - 2.0.1.5 - Release Notes Included

Postby woodsdenis » Thu May 26, 2016 7:32 pm

Nice one FX

realizm01
Posts: 11
Joined: Fri Dec 11, 2015 5:28 pm

Re: Latest Geist2 Update - 2.0.1.5 - Release Notes Included

Postby realizm01 » Fri May 27, 2016 12:54 am

Thank you FX for taking the missing spitter problem seriously!

I hope you find a competent solution or replacement.

Kypresso
Posts: 20
Joined: Fri Nov 29, 2013 11:35 am

Re: Latest Geist2 Update - 2.0.1.5 - Release Notes Included

Postby Kypresso » Fri May 27, 2016 9:27 am

Really?

No fix for viewtopic.php?f=60&t=7581770&start=30#p101853

Geist2, both 32 and 64 bit, with the text resolution set at 125% results in an unusable mess on-screen.

Lawrence_fx
Posts: 570
Joined: Thu Mar 10, 2016 8:19 pm

Re: Latest Geist2 Update - 2.0.1.5 - Release Notes Included

Postby Lawrence_fx » Fri May 27, 2016 12:37 pm

Kypresso wrote:Really?

No fix for https://www.fxpansion.com/forum/viewtop ... 30#p101853

Geist2, both 32 and 64 bit, with the text resolution set at 125% results in an unusable mess on-screen.


We're still working on a fix for this; we wanted to release an update that would cover other severe problems to tide people over whilst we resolve the UI scaling problems that some users are experiencing. There will be an update soon that fixes the scaling issues above 100%.

M-Goldie
Posts: 35
Joined: Wed Nov 17, 2010 9:33 am

Re: Latest Geist2 Update - 2.0.1.5 - Release Notes Included

Postby M-Goldie » Fri May 27, 2016 1:17 pm

Nice one FX, thanks :)

User avatar
quantize
Posts: 108
Joined: Mon Sep 25, 2006 12:11 pm

Re: Latest Geist2 Update - 2.0.1.5 - Release Notes Included

Postby quantize » Fri May 27, 2016 11:09 pm

Mapping latch modes still not working! grrrrrr
Cubase 10 • Pro Tools 12 • Reason 10.x
FXpansion : DCAM Synth Squad, Strobe 2, Geist, Geist 2, Etch & Bloom

Mac Pro 5,1 3.33 GHz 12-Core Intel Xeon (32GB Ram) OSX 10.13.6
UAD Apollo Quad • MOTU 828 mk2 & mk3

User avatar
dimlemona
Posts: 43
Joined: Mon Nov 12, 2012 1:28 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Latest Geist2 Update - 2.0.1.5 - Release Notes Included

Postby dimlemona » Sat May 28, 2016 4:06 pm

Mapping still doesn't work at all! MPD32 only controls the pads. Also the "Lock Map" still doesn't work. When restart geist, everythings gone…

:(

TalmiK
Posts: 36
Joined: Tue Dec 29, 2015 8:16 pm

Re: Latest Geist2 Update - 2.0.1.5 - Release Notes Included

Postby TalmiK » Sat May 28, 2016 8:28 pm

dimlemona wrote:Mapping still doesn't work at all! MPD32 only controls the pads. Also the "Lock Map" still doesn't work. When restart geist, everythings gone…

:(


I've mapped everything with my MPK25, no problem. You have to use the midi learn under retro record button.
And I think the lock thingy is for avoiding to accidentely modify the mapping you've made, if you want to save your mapping it's like in Geist 1, you do your mappings and then you use Tools in the menu "save as default preset".

User avatar
dimlemona
Posts: 43
Joined: Mon Nov 12, 2012 1:28 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Latest Geist2 Update - 2.0.1.5 - Release Notes Included

Postby dimlemona » Sat May 28, 2016 8:57 pm

Hey thank you!

I totaly forgot to save a default preset^^ Now the mapping is saved well. But Playbuttons still not working!

I installed mpd32 geistbinding plus the geist 2 mpd32 sqs file at vyzex but I cant use play or rec buttons. :(

Only Pads and Sliders for main mixer are working as supposed...

TalmiK
Posts: 36
Joined: Tue Dec 29, 2015 8:16 pm

Re: Latest Geist2 Update - 2.0.1.5 - Release Notes Included

Postby TalmiK » Sat May 28, 2016 9:10 pm

No problem.
I do the whole thing manually, but I had your problem with the transport once in geist1. I solved it, if I remember correctly, by modifying the way transport trasnsmits its informations in the MPK edit function (you can do it through vyzex too, I think it has to be either in ctrl or mmc/midi, try the different possibilities). Edit : forget that, the transport works once, but then I can't stop with the MPK and after I stop manually, start transport doesn't work anymore. Weird. Other than that, it seems to work for my other mappings. Edit 2 : I've mapped everything from my novation Mk2, everything is working including transport but not the retro record which I'm trying to get to work.


Return to “Geist2”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron